Националният отбор на България до 21 години загуби с 0:1 от Швейцария в европейска квалификация. Мачът бе белязан от скандален гол от засада на Фабиан Рейдер в 56-ата минута.

Домакините от Швейцария бяха видимо по-активни на терена и създадоха няколко положения пред нашата врата, от които обаче не се стигна до гол. Първо Христов се намеси добре при удар на Амдоуни в 18-ата минута, а две минути по-късно Имери стреля неточно. В 22-ата минута Хусич пробва късмета си, но стреля встрани. Отново Швейцария потърси гола чрез Ндойе в 24-ата минута, като ударът на нападателя излезе в аут. 

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Нашите стигнаха до първи удар чрез левия краен защитник Патрик-Габриел Галчев в 25-ата минута. Ударът му обаче беше неточен. Домакините отново застрашиха вратата на Христов в 28-ата минута. И той обаче беше неточен, за радост на „лъвчетата“. В 33-ата минута Крис Добрев стреля неточно. В 37-ата минута късметът се усмихна на България след удар на Ндойе, който срещна гредата. Впоследствие Христов улови топката. В 40-ата минута Христов отново се намеси. Този път той беше на висота след удар на Рейдер. 

Второто полувреме започна отново по-добре за швейцарците. Още в самото му начало, в 47-ата минута, Христов трябваше да се намесва след удар на Рейдер. В рамките на минута първо Петков стреля в аут, а след това същото стори и Ндойе. В 56-ата минута Христов се справи с удар на Имери, но секунди по-късно бе преодолян от Фабиан Рейдер за 1:0. Швейцарският футболист видимо бе в засада при попадението, но реферът не реагира. Освен това нямаше възможност да разчита и на ВАР, тъй като на стадиона в Лугано няма поставена технология за видео асистент рефер.



В 60-ата минута и вратарят на Швейцария трябваше да се намесва. Той отрази опасен удар на Марин Петков. 

В 67-ата минута Антов не сполучи в опита си да изравни резултата. В 84-ата минута Христов се намеси добре след удар на Мамбимби. В последните минути на двубоя момчетата ни потърсиха изравнителното попадение, но до такова не се стигна и Швейцария се поздрави с важния за тима успех.

Той прати тима на първо място в класирането с 22 точки, на две пред Нидерландия, но с мач повече. Нашите са четвърти с 9 точки.

ШВЕЙЦАРИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:0
1:0 Фабиан Рейдер (56)

Стартови състави:

ШВЕЙЦАРИЯ: 1. Саипи, 13. Блум, 4 Стергиу, 5. Бурч, 2. Хусич, 22. Рейдер, 6. Сом, 10. Имери, 23. Амдуни, 14. Ндойе, 9. Стоилкович; 

БЪЛГАРИЯ: 12. Христов, 22. Галчев, 13. Петров, 18. Чернев, 3. Стоянов, 5. Бауренски, 6. Антов, 8. Петков, 7. Василев, 10. Николов, 11. Добрев;