Големи скандали се разиграват от няколко дни в ръководството на новия Ботев (Пловдив), научи БЛИЦ. Сред 16-те члена на сдружението, което трябва да възроди клуба, бушува страхотно напрежение заради бъдещето на клуба. Част от членовете не искат бившия телевизионер Николай Бареков в управлението на клуба. Той обаче обещава сериозен спонсор в лицето на родна банка и е уверил Марин Бакалов и останалите, че до няколко дни клубът ще разполага със стабилен финансов гръб.

На проведеното вчера заседание на Управителния съвет на новия Ботев се стигнало до идеята отборът да тръгне от “В” група. Вариантите “канарчетата” да започнат от трета дивизия е да се разберат с Христолов, от когото да вземат правата за участие, или да се обединят с друг тим.

Бареков иска да преговаря с бившия президент и да получи право за участие на отбора, тъй като по този начин ще бъде запазена историята на Ботев. В противен случай – при сливане на Ботев с друг отбор, на практика ще бъде създаден нов тим и 98-годишната история на “жълто-черните” отива на вятъра.
Феновете обаче не искат да имат нищо общо с Христолов и преговори с човека, който им донесе куп тревоги в последните години.

Ако се стигне до разбирателство с Христолов, на БФС трябва да бъдат платени стари задължения. Заради евентуалните постъпления от футболната ни централа застават именно зад този вариант, а не за сливане на Ботев с друг отбор от “В” група./БЛИЦ