Любослав Пенев официално не се води старши треньор на ЦСКА в БФС, научи БЛИЦ след детайлно проучване. По документи във футболната ни централа тази функция все още изпълнява неговият чичо Димитър Пенев. Причината за гафа е изключително проста и типично българска – след извършената треньорска рокада на ЦСКА до ден днешен в БФС не се е събирал Арбитражният съд, който да узакони трансформацията в Борисовата градина.
“Ние имаме подписано споразумение с Димитър Пенев за смяната му с Любо.  Въпросното споразумение сме го представили пред НАП. Незнайно защо обаче в БФС не предприемат никакви мерки. Какво излиза – че държавата е признала и приела треньорската смяна, но не и футболният съюз. Оттам вдигат рамене и казват, че трябва да се събере комисия. И никой не ти казва кога ще се случи това”, заявиха пред БЛИЦ източници от стадион “Българска армия”.
Най-куриозното и скандалното обаче е, че БФС не признава дипломата на Хесус Паредес. Поради тази причина прочутият испанец е вписан в регистрите на футболната централа като...спортен организатор, а не като кондиционен треньор.
“Това е абсурдът на всички абсурди. Човекът има две дипломи за завършено образование. Едната е от Кралската спортна академия на Испания. Такава диплома за първи път виждаме – със специален бар код и със страхотна холограма. Тя е призната от УЕФА, но не и от БФС. Когато Паредес я занесе във футболния съюз, единият от чиновниците вдигна рамене и изръси уникалната глупост, че тази диплома не важи за България. Явно живеем в друг свят и на друга планета”, недоволстват от ЦСКА./БЛИЦ