Ситуацията около един от най-добрите футболисти в състава на Черно море Кирил Котев вече близо седмица е обвита в мистерия. Бранителят не попадна в групата за мача с Локомотив (Пловдив), а да последно ще виси и за днешната среща с „Левски“.
 
От клуба продължават да мълчат и да не казват дали той е контузен или има пререкания с треньора Георги Иванов. Според „Меридиан Мач“ последното е по-вероятно, тъй като от пресслужбата на „моряците“ продължават да информират за състоянието на Стенли Окоро, който е с леко разтежение, а за ситуацията с Котев мълчанието е пълно. Преди Кирил Котев проблеми с Гонзо заради различни дисциплинарни провинения имаха Симеон Райков и Живко Атанасов.
 
В същото време полицията във Варна е вдигната на крак, тъй като се очакват свирепи мелета между феновете на „моряците“ и тези на „Левски“. Преди по-малко от месец люта схватка между двете агитки преди баскетболен мач завърши с няколко ранени и потрошено заведение, което е на около километър от стадион „Тича“. Преди 2-3 години пък левскари наръгаха с ножове привърженици на Черно море.
 
more1.jpgЧерно море - „Левски“7.jpg
 
Днес от 18:00 часа по Нюз 7
Варна, „Тича“
Съдия: Ивайло Стоянов
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Черно море: Георги Китанов, Сашо Александров, Стефан Станчев, Слави Сталев, Михаил Венков, Тодор Паланков, Даниел Георгиев, Иван Коконов, Еденилсон Бергонси, Бакари, Георги Божилов
Контузен: Окоро
Наказани: няма
 
„Левски“: Горан Блажевич, Пламен Крумов, Станислав Ангелов, Аймен Белаид, Мики Орачев, Кристовао Рамос, Радослав Цонев, Владимир Гаджев, Владислав Мисяк, Валери Божинов, Цветан Генков
Контузени: Стефан Велев, Антон Огнянов, Пламен Илиев, Мирослав Иванов, Кевин Бру
Наказан: Даниел Димов
 
Баланс: 100 мача, 15 победи за Черно море, 28 равенства, 57 победи за „Левски“, г.р. 84:192
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Черно море е отборът с най-много равенства от началото на сезона – 12
* „Левски“ има само една победа в последните пет кръга
* „Моряците“ са без загуба в последните си пет домакинства, четири от които завършиха наравно
* „Сините“ са без успех в последните си три гостувания на „Тича“
* Мачовете на Черно море са с най-ниска резултатност от началото на сезона – средно по 1,83 гола на мач
* „Левски“ е в серия от 11 поредни мача без равенство