Малък скандал се разразил между ЦСКА и младежкия национален отбор. “Червените” не пуснали Спас Делев и Павел Виданов на разположение на Иван Колев. Младежките национали се събират утре на лагер, след което играят контрола срещу Спортист (Своге). След това селекцията на Иван Колев заминава за Израел за европейска квалификация, която ще се състои на 18 ноември в Тел Авив. Отборът загуби всякакви шансове да се класира дори на второто място в групата, а двубоят срещу Израел ще бъде последен за селекционера Иван Колев, чийто договор не бе подновен.

“Обадиха ми се от ЦСКА към 16,00 часа и обявиха, че нямат намерение да пуснат Спас Делев и Павел Виданов. Уведомих ги, че това е официална дата на УЕФА и ФИФА. Хубавото е, че преди малко ми се обадиха отново и казаха, че двамата ще бъдат освободени и ще присъстват на лагера. За съжаление предизвикаха доста проблеми за кратък момент, тъй като това бе неприятна новина, но всичко вече е наред”, каза Колев пред телевизия “Ринг БГ”./БЛИЦ

Класирането в Група 6:   

1.Швеция 3 2 1 0 5:2 7
2.Израел 3 2 1 0 7:5 7
3.Черна гора 3 2 1 1 6:4 7
4.Казахстан 7 1 2 4 6:12 5
5.БЪЛГАРИЯ 5 1 1 3 8:9 4

* Победителят, както и четирите най-добри втори отбори в десетте квалификационни групи се класират за баражите. Тези 14 тима ще бъдат разпределени чрез жребий в седем двойки, които ще определят седемте финалиста на Евро 2010. Домакинът Дания се класира директно на форума.