Сериозна разправия избухна между президента на Славия Венцеслав Стефанов и изпълнителния директор на Локомотив Георги Марков. Скандалът стана минути след загубата на “червено-черните” с 0:2 на стадиона в квартал “Овча купел”.

Президентът на “белите” беше бесен заради контузиите на Чавдар Янков и Павле Попара.

“Няма какво да коментирам. Това не беше футбол а корида. Някои хора бяха дошли тук да убиват. Ако играем срещу такива отбори ще стигнем до лазарета и до никъде другаде”, коментира президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

В този момент до него застана изпълнителният директор на Локомотив Георги Марков. Рендедо се опита да обясни, че в ситуациите, в които е се контузиха двамата футболисти на Славия, не е имало умисъл.

“Георги, след като не можете да възпитате три-четири момченца, които да яли бел хлеб тука и то с краишник, с луканка. Дошли са да се правят на мъже тука, да ритат и да чупят, аз няма какво да добавя”, заяви Стефанов на Марков.

“Контузиите не са нарочни. Нямаше грубости. Да, неприятно е, но какво да се направи. Гаранция няма, че ще стане беля. Нямаше грубости. Аз не видях. Гледайте записа, няма нарочно удар”, пък коментира изпълнителният директор на Локо (Сф) Георги Марков.

Тези му думи предизвикаха гнева на група мъже приближени до Венци Стефанов. Те започнаха да освиркват и да ругаят Марков. Самият Стефанов пък се завъртя и впери поглед в небето с лице изразяващо: “Няма какво да повече да си кажем”.

“Какво да коментирам ситуацията – напълно футболна. Топката е в мен, той ми удари коляното. И мен ме заболя, но явно при него травмата е по-сериозна. Такива неща се случват по цял свят. Дори нямаше нарушение, съдията даде тъч за нас. При ситуацията с Попара беше същото. Дано на Чавдар Янков да му няма нещо сериозно, защото е добър футболист. Съжалявам за станалото, но не съм съгласен, че сме дошли в “Овча купел” да убиваме. Това бяха моменти от играта”, пък коментира Кристиан Добрев, който бе замесен в ситуацията с контузията на Чавдар Янков.