Уулвърхямптън си прибра двамата футболисти,  които бе договорил за преотстъпване в Локомотив (Пловдив) в края на лятото. Нападателят Джордан Греъм и левият халф Силвен Деслан отпътуваха вчера за Острова, а договорът между „черно-белите” и клуба от Висшата лига е анулиран, съобщиха пред „Меридиан Мач” от „Лаута”.

Оттам сочат като конкретен виновник за провалените трансфери служителя в международния отдел на БФС Боби Станков. Той е син на бившия консултант на Христо Крушарски Александър Станков. В Локомотив (Пловдив) имат своите основания да се съмняват, че и последният може да е замесен в казуса и да е потърсил реванш за начина, по който бе отстранен от клуба през пролетта.

Собственикът Христо Крушарски не искаше да влиза в конфликт с централата заради подкрепата, която винаги е демонстрирал към Борислав Михайлов. Бизнесменът е показал,  че държи на думата си и когато заеме определена позиция, я отстоява, каквото и да му струва. След като президентът на БФС подаде оставка, не е изключено от Локомотив да потърсят и по съдебен път отговорност от виновниците за това, че двамата футболисти не получиха картотеки, макар че клубът спази всички изисквания на ФИФА по трансфера и са предоставили в срок необходимите документи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Вредите на „черно-белите” набъбнаха и с платените суми по неуспешното обжалване в Спортния арбитражен съд в Лозана.
Общо 40 000 евро са внесени, за да се разгледа казусът с двамата  футболисти, а в крайна сметка становището бе, че те не могат да бъдат картотекирани.

В момента и самите играчи могат да поискат компенсации от Локомотив за пропуснати ползи.
От Уулвърхямптън също могат да заведат дело срещу БФС. До зимата двамата футболисти няма да могат да трупат необходимата им игрова практика.

Все пак пловдивчани се надяват, че след отварянето на януарския трансферен прозорец отново ще могат да договорят поне Джордан Греъм, който впечатлил треньорския щаб на Локо.  
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020