Скандал беляза дербито между Локомотив (София) и Славия при децата, родени през 2001 г. Срещата беше прекратена в 59-ата минута, след като треньорът на „железничарите“ Владислав Вутов извади отбора си от терена, съобщава viasport.bg.
 
Двубоят трябваше да се играе в Требич, където „червено-черните“ обикновено домакинства, но след това беше преместен на изкуствения терен на Славия. Така „белите“ се оказаха гости на собствения си стадион.
 
Преди прекратяването на срещата резултатът беше 1:0 в полза на Славия след попадение на Александър Ганчев, за когото това е 11-о попадение за сезона. Той се разписа в 55-ата минута.
 
Вутов се държеше арогантно и крайно неприемливо със служебните лица - Младен Благоев, делегат на БФС, с колегата си Любомир Божанков. Също така обиждаше своите и противниковите футболисти, оспорваше почти всяко съдийско решение, пише viasport.bg. Изданието съобщава, че от началото на сезона е имало информации, за подобно поведение на треньора на Локомотив (София) и на други мачове.
 
Младен Благоев и съдията Георги Николов предупредили Владислав Вутов в средата на първата част, че може да последва изгонване и за известно време това дава резултат. Но след отбелязания гол, той си позволява да отправи обиди към отбора на Славия. Треньорът на „белите“ Любомир Божанков го предупреждава по-остро да не се занимава с неговите деца. Тук нервите на Вутов вече тотално не издържат и той започна да сипе обиди и заплахи. Реферът го гони, след което специалистът на свой ред нарежда на футболистите си да напуснат терена, въпреки че те го умоляваха да не прави това.
 
Очаква се решението на Зоналния съвет към БФС за наказание на Владислав Вутов, както и такова на спортно-техническата комисия за резултата от мача. Очаква се служебна победа с 4:0 за Славия.