Над 50 автомобила с привърженици на "Ботев" (Пловдив) не бяха допуснати да влязат в Гърция за днешната контрола на "канарчетата" със Свиленград в Александруполис. Малко след 9 часа сутринта гръцките гранични власти на пункта в Свиленград спряха автобусите и колите с бултрасите. Близо два часа продължиха проверките, в резултат на които рейсовете бяха допуснати да продължат, но на въпросните повече от 50 коли не им беше разрешено да влязат на чужда територия.

"Имахме 4 кутийки бира в колата и заради тях ни обвиниха, че сме пияни и няма да ни пуснат в Гърция. Това се случва в 9 сутринта. Тея маляки, ако пият от тогава - ние не. Чакаме да стане поне обяд", къде на шега, къде с огромно разочарование разказа фен на "канарчетата" пред репортер на PlovdivDerby.

"Върнаха над 50 коли. Това са 200 фенове. Нито е официален мач, нито е с гръцки отбор. Не знам какъв им беше проблемът. Българските граничари също се чудеха защо това се случва. Казаха ни, че не са виждали подобно нещо. Една кола видях как я върнаха само, защото намериха чук в багажника. Пробвахме да влезем в Гърция и през Ивайловград, но и там ни чакаха с полицаи и жандармерия. Нямахме никакъв алкохол в колата, дори оставихме и шаловете на нашите граничари, за да не ни разпознаят. Но уви. И там не ни пуснаха. На връщане от пункта в Свиленград започнахме да предупреждаваме нашите коли да изхвърлят алкохола и да крият шаловете. Така някои успяха да преминат границата. Малко преди Александруполис са ги спрели. Изкарали ги от колите и с ръце на таваните на автомобилите са ги джобили като някакви престъпници. От рейсовете сваляха хората един по един. Изливаха на земята дори и бутилките със сок и вода, без да си правят дори труда да ги помиришат, за да видят, че в тях няма алкохол. Смешна история. Сега се връщаме 50 коли към Пловдив. Посъветваха ни да минем през Ксанти, но няма да хванем мача", разказа още пред PlovdivDerby фенът на "канарчетата".