ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Мачът между Левски-2007 и ОФК Павликени от 26-ия кръг на Северозападната трета лига беше прекратен в края на първото полувреме при 0:0 след нахлуване на публика на домакините и саморазправа с павликенски футболисти. 

След инцидента гостите отказват да доиграят срещата заради опасения за сигурността си. От Павликени твърдят, че са си тръгнали, защото се страхували за живота си.

Съдията Даниел Иванов от Видин, който се е справил отлично с ръководенето на двубоя преди прекъсването му, е подканил гостите да излязат на терена, но те отказали. 

Домакините недоумяват за решението на съперника да откаже доиграването, след като страстите са се укротили, а са си тръгнали, и то при положение, че Даниел Иванов е дал знак играта да бъде подновена. На мача е имало не само охрана СОТ, а и полицейски служители. 

БЛИЦ разполага със запис от скандала, разиграл се в Левски. 

Ако наредбата на БФС бъде спазена, Павликени трябва да бъде глобен с 5000 лева и изхвърлен от групата:

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)
 

Случаят е досущ като този с Литекс, когато в края на 2015 година се разигра един от най-големите и запомнящи се скандали в родния футбол - "оранжевите" напуснаха терена при гостуването на Левски на "Герена", бесни от съдийството, след което ловчанлии бяха изхвърлени от "А" група.

БЛИЦ потърси председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев, за да разберем какво е решението на Дисциплинарната комисия по случая. Героят от САЩ`94 лаконично обясни: "Предстои да съберем представители на двата клуба и длъжностните лица".


 

Кадри от скандала на мача Левски-2007 - Павликени в Северозападната трета лига

Публикувахте от Blitz Sport в Вторник, 9 май 2023 г.