Легендарният нападател Тодор Праматаров, който е шампион с ЦСКА през 1992 година, влезе в страхотен конфликт и заплаши с бой съдия. Става въпрос за рефера Пламен Божидаров, който ръководи двубоя от Югозападната “В” група Сливнишки герой – Пирин (Разлог) – 2:1. Съдията дал по една дузпа и за двата отбора, като за домакините била в последната минута.

По време на турнира “Аматьори срещу професионалисти” Праматаров, който е служител на Аматьорската лига, се видял с въпросния съдия и започнал да му крещи заради загубата на Пирин (Разлог).

“Ей сега се обаждам на хората от Разлог, те ще дойдат и ще те пребият тука в Благоевград”, казал Праматаров на рефера и демонстративно извадил мобилния си телефон и започнал да избира. Всичко това се разиграло пред погледа на секретаря на Аматьорската лига Валентин Чакъров.

"Явно той е свързан по някакъв начин с Разлог, не знам. А всичко е провокирано от мача от “В” група в сряда, но не мисля, че съм сгрешил. Дадох по една дузпа и за двата отбора. Тази за домакините беше в последната минута, но когато има нарушение, няма значение в кой момент от мача се извършва. То трябва да се маркира", каза още Пламен Божидаров, който е един от реферите с най-високи оценки във втория ни ешелон.

Божидаров допълни, че утре ще внесе две жалби. Едната ще бъде в СДВР за заплаха, а другата до ръководството на БФС, тъй като отправилият заплахи е служител на централата./БЛИЦ