ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Медиите в Северна Македония поведоха нова грозна атака срещу България. Този път тя е продиктувана от предстоящия довечера мач между националните футболни отбори на двете държави от Група 4 на Лига „С“ от Лигата на нациите.

Журналистът Зоран Горшоски от Sportmedia.mk реши да настрои негативно обществеността в Скопие преди важния двубой на стадион „Тодор Проески“. Още повече, че той прехвърля вината за публикацията си на България и звездата на националния ни отбор Кирил Десподов.

„Преди два дни започнаха провокациите от страна на „комшиите“. Думата е в кавички, защото никой в целия свят не иска съсед като нашия. Никой! И ние знаем защо. Заради всичко, което българите и държавата им причиняват на нас МАКЕДОНЦИТЕ“, пише Горшоски.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

„Провокациите започнаха от капитана Десподов, който посочи, че това е политически мач за нас македонците. Нека този Десподов пита властта си какъв ще е този мач или забрави как преди два месеца в неговата София бяха посрещнати футболистите на Македония Гьорче Петров. Да, този мач е нещо повече от обикновен футболен двубой и не сме виновни ние. А онези, които отричат македонската идентичност, държава, народ и всичко останало“, продължава публикацията.

„Съдбата пожела в този момент, когато отношенията между двете страни са най-ниското ниво, България да посети Скопие. За разлика от тях в Македония живеят културни, европейски и цивилизовани хора. Македония ще победи във футболна, европейска атмосфера и ще докажем на „комшията“, че сме ГОЛЕМИ за разлика от тях“, пише още северномакедонският журналист.

North MacedoniaСЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ – БЪЛГАРИЯBulgaria

Днес от 21:45 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Скопие, ст. „Тодор Проески“
Съдия: Юлиан Вайнбергер (Австрия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Северна Македония: Димитриевски, Зайков, Велковски, Муслиу, Алиоски, Ашковски, Барди, Спировски, Елмас, Миовски, Трайковски
Контузени: Д. Илиев, Ст. Ристовски, Адеми, Чурлинов, Етеми, Ракип, Т. Костадинов
Наказани: няма

България: Наумов, П. Христов, Антов, Недялков, Турицов, Ил. Груев, Ф. Кръстев, М. Петков, Десподов, Ил. Стефанов, Р. Кирилов
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс: 8 мача, 2 победи за Северна Македония, 2 равенства, 4 победи за България, г.р. 8:4 за България

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК