Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Скандал назря в лагера на националния отбор на Кипър преди контролата с България. Проверката е на 15 август от 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Кипърските футболисти, играещи в чужбина, заявиха че няма да се явят за мача с България, ако тримата наскоро натурализирани чужденци получат повиквателни за гостуването в София. Става въпрос за Хелио Пинто от АПОЕЛ (Никозия), Винсент Лабан от Анортозис и Доса Джуниър от АЕЛ (Лимасол).

В писмено изявление недоволните кипърски футболисти заявяват, че нямат нищо против тримата, но са загрижени за бъдещето на местните играчи, които са се превърнали в рядка гледка по стадионите в страната им през последните години.

"Националните отбори са последния бастион, оставен за кипърските футболисти, тъй като клубовете са загубили напълно своята национална идентичност", гласи официалното изявление на Асоциацията на футболистите на острова на Афродита.

Повечето кипърски клубове напоследък разчитат на чуждестранни играчи, докато местните обикновено търкат пейката. През миналия сезон дори имаше мачове, в които терена имаше по не повече от двама кипърци.