Скандал е на път да се разрази и в детско-юношеската школа на Левски. От няколко дни сътресения обзе школата на ЦСКА, където бяха уволнени няколко треньори, а деца протестираха боси срещу решенията на “червеното” ръководство.

Босът на “сините” Тодор Батков е на път да провали и школата на “Герена”. „Защо Тодор Батков, като се бие в гърдите, че е срещу корупцията, не излезе да каже истинската причина за уволнението на Руси Гочев? Всичко тръгна оттам, че Батков почна да нарежда на треньорите да пускат момчета, които се ползваха с неговата протекция. Това бяха 3-4 момчета, а майките им са приятелки на жена му. В интерес на истината едното от тях е добър футболист, дори в момента играе в националния отбор на България. За другите обаче не може да се каже същото”, каза източник, цитиран от днешния брой на вестник “Тема спорт”.

“Едното от момчетата беше в старшата възраст на Левски, като дори подписа професионален договор с мъжкия отбор. Не е ходил по лагери и подготовки. Син е на архитекта, който помагаше за изграждането на новото общежитие, както и за последните ремонти на стадион „Георги Аспарухов", поради което в знак на благодарност Батков го взе в Левски.

Нещо повече, въпросното момче получаваше заплата на „Герена" 2000 хиляди лева, при това без да помирише терен. Руси Гочев естествено се противопостави на това решение и Батков заедно с Петьо Заберски го уволни, и то без знанието на предишния спортен директор Даниел Боримиров”, допълва изданието./БЛИЦ