Бившият вече член на Управителния съвет на футболния Марица Димитър Панев е изчезнал с 3460 лева. Това алармира изпълнителният директор на клуба Петър Курдов. Той поясни, че тези пари са събирани от такси, плащани от родителите на децата, които тренират в отборите. Средствата трябвало да се използват за закупуване на екипировка и за заплати на треньорите, пише Plovdivskinovini. Димитър Панев, който отговарял за счетоводството в Марица обаче се покрил с въпросната сума от 3460 лева и не си вдигал телефона.

"Търсихме го и в дома му, но не го открихме. Ще сезираме прокуратурата за тези негови действия", заяви Петър Курдов. Той добави, че Димитър Панев вече е изключен от Управителния съвет на клуба.

Курдов призна, че почти е невъзможно да бъдат намерени пловдивски фирми, които да помогнат на клуба, въпреки обиколките, които е направил и се срещнал с техните шефове. Марица настоява да получи обещаните от общината преди няколко години 25 000 лева за нуждите на детско-юношеската школа.

"Искаме общината да ни третира, както прави това с "Ботев" и Локомотив. Тези два клуба получиха по 1 милион лева. С тях бяха закупени седалки и табло за стадиона на "Ботев" и бе монтирано осветлението на стадиона на Локомотив", заяви Петър Курдов. Той добави, че в Марица са по-скромни.

"Поискахме от общинския съвет от бюджета на общината да бъдат отпуснати 100 000 лева за ремонта на съблекалните на стадион "Марица", които са в окаяно състояние", завърши Курдов.