Повече от скандално завърши мачът Локомотив (Мездра) - ОФК Спартак (Плевен). Гостите спечелиха с 1:0 в първата среща от 1/8-финалите на Републиканското първенство при юношите старша възраст, родени след 1 януари 1996 година. След двубоя на терена нахлули 20-ина яки мъжаги от публиката на домакините и набили двама футболисти на Спартак - Кристиян Иванов и Николай Веселинов. Първият е повален на терена и ритан, вторият е малтретиран в тунела.

Наложи се футболистите да минават медицински прегледи в болница в Плевен. Няколко удара с ръце и крака отнася и съдията Никола Петров от Ловеч. Ако всичко това е описано в докладите на длъжностните лица, Локомотив (Мездра) ще отнесе много тежко наказание.

За всичко това разказа треньорът на Спартак (Плевен) Красимир Бислимов пред Viasport.bg. "Афектиран съм, просто не съм на себе си. Такова нещо не бях виждал, тези момчета са юноши. Пострадаха двама наши футболисти, също и съдията отнесе удари. Тези хора не бяха адекватни, изумен съм от поведението им", разказа Бислимов.

Двубоят има драматичен завършек, явно довел до ексцесиите. Траян Димитров от Спартак пропуска дузпа в 86-ата минута, стига се до ъглов удар. След изпълнението му Димитров поправя грешката си - 1:0 за гостите. В последната минута играч на Локомотив получава червен картон. След последния сигнал нна рефера публика нахлува на игрището и се стига до грозните сцени, а екшънът продължава и в тунела. В боя са се включили и футболисти от Мездра.

Републиканско първенство - 1/8-финали:

Юноши старша възраст (набор 1996)
4 юни 2015 г. (четвъртък)
Миньор (Перник) - Черноморец (Бургас) 1:2
4 юни 2015 г. (четвъртък), 18:00 часа
Локомотив (Мездра) - Спартак (Плевен) 0:1
Локомотив (София) - Арда (Кърджали) 1:0
Берое - Черно море 4:1
Димитровград - Светкавица (Търговище) 2:0
Пирин (Благоевград) - ЦСКА 1:1
Монтана - Лудогорец 0:0
"Левски" - "Ботев" (Пловдив) 2:1