Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Скандал избухна в женското ни първенство по футбол. Мачът от държавния шампионат между софийските ЛП Суперспорт и Олимпия беше прекратен в 75-ата минута при резултат 4:0. Президентът на гостите Панайотис Папас взе това решение в знак на протест, заради грубата игра от страна на домакините, която наподобяваше на срещи от окръжната група.

В амбицията си да спечелят двубоя, възпитаничките на треньора Лъчезар Паланков не спряха да ритат футболистките на носителите на Купата на България. Върхът в срещата беше, когато състезателка на ЛП Суперспорт Лидия Начева прегази съперничката си от Олимпия - Александрина Александрова, в близост до тъчлинията. Начева стъпи върху лицето на футболистката, което беше равносилно на опит за убийство, разказва грозната случка пратеникът на livesport на мача в Годеч.

Поради необясними причини, обаче реферът не показа червен картон, което вбеси целия щаб на Олимпия и състезателките на тима напуснаха терена в знак на протест.

На стадиона се понесоха слухове, че г-н Паланков и футболистките му са получили премия от ФК Варна, който е пряк конкурент на Олимпия за второто място. В някои моменти наставникът на домакините до такава степен прегоряваше с наставленията си, че не спираше да крещи, а това направи лошо впечатление и на публиката. ЛП Суперспорт трябваше да играе в сряда като гост с ФК Варна, но по неизвестни причини, тимът не замина за морската столица и записа служебна загуба.

Лъчезар Паланков разчиташе и на нередовна състезателка - въпросната Лидия Начева, стъпила по зловещ начин върху лицето на Александрина Александрова. Начева получи червен картон в мача срещу Берое в миналия кръг. Заради липсата на Дисциплинарна комисия към Аматьорската лига не може да се разбере дали санкцията е изтекла, защото не се знае за колко двубоя е тя. От Съдийската комисия съобщиха, че по наредба състезателката на ЛП Суперспорт трябва да бъде наказана от 3 до 8 срещи заради деянието, което е извършила. Любопитно е, че Начева пропуска само един мач - срещу ФК Варна, който не се играе. ФК Олимпия ще изиска от Аматьорската лига да прочете доклада, за да се разбере какво е написано за футболистката Лидия Начева.

"Женският футбол се развива навсякъде в Европа и в света, но за съжаление в България умира", заяви след скандалния мач президентът на Олимпия Панайотис Папас.

"30 години съм във футбола като състезател, футболен съдия, спонсор, ръководител на мъжки и женски клубове, но за първи път присъствам на опит за убийство на състезателка пред очите на главния и страничен рефер на мача ни с ЛП Суперспорт, който остава ненаказан. 15 минути преди края на срещата, противникова състезателка скочи с бутоните върху паднала наша футболистка и я удари в главата. По чудо нашата състезателка се размина от това да получи тежка контузия. Главният съдия на срещата Димитър Буров и асистентът Цветан Трифонов бяха на разстояние по-малко от 10 метра. Вместо обаче главният рефер да покаже директен червен картон на противничката, отсъди странично хвърляне в полза на нашите съперници", продължи гръцкият бизнесмен.

"При моята остра реакция, съдията отговори, че този опит за убийство, е неволен. Не ми остана нищо друго, като президент на ФК Олимпия, освен да защитя здравето на нашите момичета, изваждайки отбора, предотвратявайки по-сериозни контузии. Приехме да играем мача по-рано след молба на президента и треньор на ЛП Суперспорт Лъчезар Паланков. Очаквахме, че ще играем футбол, а не свободни боеве. Въпросният господин в първото полувреме, при резултат 0:0, скочи и заплаши няколко пъти главния съдия Димитър Буров. Последва размяна на обидни реплики - между Паланков и арбитъра. Делегатът на срещата Младен Благоев се притече към скамейката на домакините да предотврати по-сериозни ситуации, но главният съдия продължи словесната престрелка с президента, но не посмя да го отстрани от скамейката, което е учудващо", продължи разказа си благодетелят на Олимпия.

"Футболистките на ЛП Суперспорт, явно вдъхновени от арогантното и неспортсменско поведение на техния треньор, започнаха да ритат безразборно нашите футболистки и да апострофират демонстративно решенията на главния съдия. Той само през първото полувреме показа пет жълти картона на състезателки на ЛП Суперспорт. Освен това последваха обиди, псувни, удари без топка срещу нашите състезателки и други провокации от страна на футболистките на домакините. Но и този път нямаше кой да ги забележи и санкционира. Това продължи и през второто полувреме, но явно главният съдия, беше се уплашил от нападките на президента и треньор на ЛП, и реши да остави мача да се превърне в корида. Стигнахме до злополучната минута, на явния опит за убийство на наша състезателка и до изваждането на отбора ни. Слава Богу, нямаме по-сериозни последствия. Имаме видео запис, в който всичко се вижда. Записът ще бъде разпространен до медиите. За съжаление това е поредната черна страница в женския футбол в България. Нашият клуб ще излезе със специална декларация до медиите за всички скандали в женския футбол през този сезон", коментира още Панайотис Папас.