Скандалният Сион проявява интерес към българския национал Иван Иванов. Носителят на Купата на Швейцария е наблюдавал изявите на централния защитник на Партизан в мачове от сръбското първенство. Очаква се представител на клуба да присъства и на европейската квалификация с Уелс на стадион “Васил Левски” на 11 октомври. Иванов е направил впечатление с попадението си срещу националния отбор на Швейцария (1:3) в европейската квалификация в началото на септември.
 
Сион придоби популярност в последните месеци, след като бе изваден от участие в груповата фаза на Лига Европа. УЕФА наказа тима заради нерегламентираното използване на новопривлечени играчи в срещите от плейофната фаза срещу Селтик. Клубът заведе дела срещу европейската футболна централа и дори спечелиха повечето от тях в швейцарски съдилища.
 
Сион има наказание да не картотекира нови играчи заради нарушаване на трансферните правила на ФИФА през 2008 г., след като принуди вратаря Есам Ел Хадари да напусне египетския Ал Ахли в течение на сезона. Клубът получи едногодишна забрана за привличане на нови футболисти. Сагата обаче продължава, тъй като швейцарците настояват, че са изтърпели наказанието си в няколко последователни трансферни периода. Според ФИФА и УЕФА санкцията обаче е влязла в сила през януари тази година, когато Сион е внесъл официална жалба в швейцарския върховен съд.
 
Носителят на Купата на Швейцария в момента изчаква и решението на Спортния арбитражен съд. В същото време тимът върви трети в местното първенство и използва новопривлечените играчите, заради които получи наказанието от УЕФА./БЛИЦ