Нигерийският офанзивен халф Адебовале Огунгбуре - Аде започна проби в Локомотив (Пд) на първата тренировка в Банско, предава пловдивският сайт news4000. Полузащитникът е роден на 13 юли 1981 година, има 80 мача и 3 гола в Германия. През сезон 2000/01 има 12 мача за Нюрнберг, а останалите му двубои са с екипите на Ройтлинген, Заксен, Енерги (Котбус) и Кикерс (Офенбах).

През 2006 година Огунгбуре е арестуван след края на мач, тъй като прави нацистки жестове. По време на двубоя публиката го обижда с негър и маймуна, а той козирува в стил Адолф Хитлер. По-късно през годината нигериецът нокаутира и разкървавява устата на украинец от Пльон, който също го обижда. Нигериецът е наказан за 4 мача. През 2007 година Огунгбуре отново има проблеми с расизъм, след като фенове на Енерги Котбус разпъват плакати срещу него.

През зимата на 2007 година халфът е претърпял тежка операция на коляното, но според хората от "Лаута" сега е в добро здраве. Африканецът е свободен агент и притежава немско гражданство, което означава, че няма да вземе място на чужденец извън Европейския съюз./БЛИЦ