Скандалният съдия Христо Ристосков бе избран за съдия на дербито Черно море – ЦСКА. Водачът на съдийския бунт се забърка в скандал след гостуването на Левски във Варна (0:0). Даниел Боримиров заплаши, че иска последна среща с шефа на арбитрите Димо Момиров заради тенденциозното съдийство, което помагало на ЦСКА да стане шампион.

Ристосков ръководи четири срещи на ЦСКА през сезона, като всичките бяха със сериозни отбори. Под неговото ръководство “червените” победиха Черноморец с 2:1 и завършиха наравно с Локо (Сф) – 1:1 през есента. Той бе начело на срещата отново с Черноморец преди два кръга, а ЦСКА победи с 1:0. През март те постигнаха успех с 3:1 над Локомотив в Пловдив.

На Черно море е свирил три мача – домакинство на Сливен (3:0), гостуване на Миньор (загубено с 1:2) и срещата с Левски - 0:0, а “сините” имаха претенции за дузпа срещу Гонзо.  

Срещата е най-завързаната в кръга, защото домакините от Варна ще търсят победата, за да запазят третото място в класирането, което дава право на участие в евротурните. Ако отмъкнат точка от ЦСКА те ще помогнат на Левски да изпревари вечния враг на лидерската позиция. За "червените" пък победата може да означава 32-а титла./БЛИЦ

Съдийски назначения в "А" група