Скандали, препирни за 70 лева и петима съдии взривиха двубоя за излъчване на областен първенец в Разград. Един срещу друг се изправиха Скрита сила (Мъдрево) и Хановете (Исперих). Всъщност, от тук започват странните решения. Според наредбата трите победителя в областните подгрупи трябва да играят всеки срещу всеки. Скрита сила разби със 7:1 Острово. Мач между Хановете Исперих и Острово не се състоя.

"Решението взе шефът на областния футболен съюз Стефан Райчев. Той ни каза да играем направо срещу Исперих", заявиха пред БЛИЦ ядосаните шефове на Скрита сила (Мъдрево). Двата тима правят равенство 2:2 в редовното време. Преди това обаче Райчев нарежда на срещата да има петима съдии - един главен, двама асистенти и двама зад вратите, та и четвърти арбитър. По този модел ще стартира "А" група, но за малките тимове разходите идват в повече. Плюс шестимата се изсипват още дежурен делегат и съдийски наблюдател - общо осем души, които струват пари. "Така вместо да платим по 70 лева за обслужване на съдиите ни казаха, че и двата клуба трябва да дадем по 130", допълниха от Скрита сила (Мъдрево). Освен парите за съдии и двата клуба трябваше да се бръкнат с още по над 150 кинта, за да излязат на терена на стадион "Виа глас" в Разград.

"Какви са тези петима съдии, ние да не играем в Шампионска лига или Световно първенство? Ние играхме мача с Острово, който също ни коства разходи. Защо Исперих не излезе срещу тях, а игра направо с нас. Според регламента след нашата победа със 7:1 срещу Острово и равенството 2:2 ние сме победители. Никъде в наредбата не пише, че победителят се определя с дузпи, прави се класиране след изиграване на мачовете по системата всеки срещу всеки", уточниха от Скрита сила пред екипа ни.

Второто полувреме е забавено с пет минути заради нежеланието на тима от Мъдрево да плати завишените такси за петимата рефери. Все пак двубоят е подновен и завършва 2:2. И по наредба след победа със 7:1 срещу Острово и равен 2:2 с Исперих - Скрита сила е победител. Да, но Стефан Райчев - местният областен ръководител, нарежда да се изпълняват дузпи. При тях Хановете Исперих печелят. Въпреки победата тимът от Исперих заявил, че почти сигурно няма да участва във "В" група. "Ние също няма да играем във "В" група", отсякоха от Скрита сила. Така една битка на нерви и приключи, а печеливш може и да няма./БЛИЦ