Футболистите и треньорите на Ботев (Пловдив) са отправили заплахи за бойкот на мачове. Това разкри членът на Съвета на директорите на клуба Борис Гиздаков, пише „Тема Спорт“.

Гиздаков нарече играчи и наставници "организирана престъпна група". Той е и член на УС на Сдружение ПФК Ботев, което в момента е собственик на “жълто-черните“, след като придоби 60% от акциите на напусналия бос Георги Самуилов.

Както е известно, през седмицата се проведе среща между новата управа и фенските структури, като имаше такава и с тима. Първоначално група запалянковци бяха против избора на Тервел Златев за изпълнителен директор и дори го изгониха от Коматево. Впоследствие обаче след акционерното събрание назначението стана факт.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Вчера Борис Гиздаков разясни моментното състояние и осветли "войната" между новата управа и шефове, играчи и треньори, чиято група е водена от прокуриста Асен Караславов. Преди дни футболистите и треньорите излязоха с декларация, че искат Самуилов да се върне и че Гиздаков всява разделение сред общността на привържениците на Ботев (Пловдив).

"Първата среща с лидери на фракции продължи три часа, но премина в коректен тон и след много дебати стана ясно, че няма съществени основания за обвинения срещу Тервел Златев, а професионализмът му бе признат от всички. Втората среща бе пълна катастрофа, вкараха ни в капан, който познатите ни организатори са готвели доста време. Главни изпълнители: Асен Караславов, Лилчо Арсов, Иван Бандаловски, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Славчо Шоколаров, Ферарио Спасов. Не бих желал в момента да влизам в подробности, но това беше организирана престъпна група срещу легитимния собственик и легитимното ръководство на клуба. Безпардонно и невъзпитано поведение за една неплатена заплата (от предишното ръководство), претенции за премии, заплахи за бойкот на мачове и др.", написа Гиздиков в социалните мрежи.