Берое и Нефтохимик завършиха 0:0 в контрола, играна на добре изчистеното от снега помощно игрище на стадион "Загорец" в Нова Загора. Срещата не се отличи с кой знае какви футболни достойнства, като двата отбора имаха положения, но така и не успяха да си отбележат гол.

Мачът беше съпътсван със скандал. В 24-ата минута след разбъркване в наказателното поле на елитния тим последва меле и нарушение срещу Ивайло Иванов. Топката влезе във вратата, но беше отсъден фаул срещу стража на Берое. Калоянов от състава на Нефтохимик отиде да иска обяснение от съдията, а това провокира публиката, която навлезе на терена и срещата беше прекратена за около 5 минути. Феновете от Стара Загора бяха около 300.

Треньорът на Берое Илиан Илиев заложи в началото на мача на Ивайло Иванов на вратата. Пред него заигра Здравко Илиев в дясно, Овона в ляво, а като централна двойка защитници действаха Ваня Джаферович и Димитър Везалов. Опорни халфове бяха Ричард Еромоигбе и Елиаш Алвеш да Силва. В халфовата линия от дясно на ляво заиграха Атанас Чепилов, Антонио Ливраменто и Давид Каядо Диас, а напред заигра Емил Ангелов.

В 28-ата минута Ливраменто подаде технично след добро задържане на Каядо по левия фланг, но крилото беше в засада. Десет минути по-късно Здравко Илиев центрира в наказателното поле, но вратарят на Нефтохимик успя да закове кълбото на метър пред голлинията след рикошет.

В 41-ата след центиране на Калоянов към Любомир Божинов, последният се справи с Овона и стреля от разстояние, но перфектно се намеси Ивайло Иванов.

В началото на второто полувреме Елиаш бе заменен от Стефан Велев, а Искрен Писаров зае мястото на Чепилов. На вратата пък застана привлеченият от "Левски" Кирил Акалски. В 65-ата минута на терена влязоха още Мирослав Енчев, Виктор Софрониев, Владимир Зафиров, Владислав Ямуков, Милен Танев, Слави Жеков, Иван Горанов и Рангел Абушев.

След почивката далеч по-дейният тим бе този на старозагорци, но гол така и не падна и срещата приключи при 0:0.