Скандали разтресоха Левски заради проваления трансфер на камерунеца с френски паспорт Джоузеф Дезире Жоб. Мениджърите, довели нападателя в “синия” отбор, недоволстват от факта, че босовете на клуба се отметнали от думата си. Първоначално Тодор Батков и компания заявили, че са съгласни Жоб директно да подпише договор. Впоследствие обаче треньорът Емил Велев изяви желание да види футболиста в игрова обстановка и едва след това да се говори за привличането му.
“Няма нищо такова. Никой не е обещавал. Нека мениджърите излязат с името си и кажат дали сме провеждали такъв разговор. Този Жоб може да е най-големият нападател в света, но през последния сезон мачовете и головете му се губят. При това положение няма как да го вземем директно”, отсякоха от “Герена”.
Старши треньорът на Левски Емил Велев пък сподели следното:
„Аз не съм го искал? Не е така, но Жоб отказа да играе в контролата дори и за едно полувреме. После потича малко и на следващия ден, когато го чаках на тренировка, той не дойде. Аз, ако не съм го искал, щях ли да дам съгласието си да дойде на проби? Справка в интернет показва, че сезон 2007-08-а той е изиграл 8 мача. При големите му за България финансови претенции как да го взема без да съм го виждал поне в един мач? И как да кажа става ли или не става, след като той дори не дойде да тренира с нас.”
Според Велев мениджърите довели Жоб трябва да обяснят на феновете какво е провалило трансфера на камерунеца с френски паспорт. Той е убеден, че “сините” привърженици, като разберат истината ,няма да го атакуват него заради Жоб.