Правната комисия на БФС заседава цели пет часа вчера, като основен предмет на обсъждане бе казусът с напусналия Сливен Илия Илиев, пише вестник "Тема спорт". Както е известно, Арбитражният съд към централата по скандален начин не позволи на футболиста да прекрати договора си с "войводите", въпреки че той има да получава от клуба 4 заплати и един транш.

Илиев се обърна към граждански съд и едностранно прекрати контракта си по вина на отбора на Йордан Лечков. Въпреки това обаче в БФС явно не смятат случая за приключен, след като до късна доба вчера умуваха какво да бъде становището на правната комисия по казуса. Според запознати те се опитват да намерят пролука в собствените си наредби и правилници, която да им даде възможност да забранят на футболиста да бъде картотекиран в Славия.

"Тази комисия няма право да взима решения, а само да дава становища. Въпреки това очаквам да измислят някакъв пореден абсурд само и само да угодят на работодателя си. Но в БФС отдавна никой не се съобразява със законите", коментира адвокатът на състезателя Петър Величков./БЛИЦ