Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Скандалните Антонио Реки и Серджо Борго са италианците, които стават спонсори на ФК Шумен. Вторият ще заеме поста изпълнителен директор в клуба. Президент на Шумен остава досегашният - Георги Георгиев.

Началният бюджет е 1 милион лева за инвестиции в стадиона и мъжкия отбор и детско-юношеската школа. Но това не е точната сума, която Антонио Реки е готов да вложи в шуменския футбол.

"Първата абонаментна карта на ФК Шумен ще бъде на мое име и ще ми струва 500 000 лева", заяви Реки пред журналисти.

БЛИЦ припомня, че въпросните двама италианци преди години бяха изритани от Христо Порточанов от Нефтохимик, след което се пробваха неуспешно още в "Ботев" (Пд) и Берое. Пътят им в България навсякъде е белязан от провали и скандали, но въпреки това сега те цъфнаха в Шумен и отправиха големи обещания към местните футболни запалянковци.

“Антонио Реки е от Анкона и едно от основните му дейности е инвестиции във Футбола. Реки е избрал Шумен в конкуренцията на няколко града, които също са му предложили да инвестира. Реки и ръководството на ФК Шумен започват мащабна програма, която основно цели изграждането на детско-юношеска школа и на регионален център за млади футболисти с големи переспективи. В същото време ще се създаде силен представителен отбор, с който ще се атакува елитния футбол. Срокът за това е две години. Предстои ни много работа за изграждане на спортната база”, заяви президентът на Шумен Георги Георгиев.

От своя страна Антонио Реки заяви: “Благодаря на Георги Георгиев и на Красен Кръстев, който преди 2 години ме доведе в Шумен и ме запозна с обстановката. Благодаря на господин кмета на Шумен, с който разговаряхме който ми отвори вратите. Защо Шумен? Тук намерих климат, който ми хареса и допадна. Търсени сме от много клубове в България, които искаха да ни спечелят. Но Шумен ми легна на сърцето. Може би от сантименти и от това, че Краси показа голямо желание за изграждане на база и развитие на футбол аз избрах Шумен. Днес в Шумен тръгва нов курс, нов проект в спорта. Сериозно ще подходим към този проект, защото град като Шумен заслужава да има голям футбол. Ние сме длъжни да направим Шумен център на Североизточна България по отношение на детско-юношеската школа. Идвам с твърдото намерение да инвестирам, заедно с моите партньори. Започваме с оправяне на стадиона и инфраструктурата около него. Това ще върви ръка за ръка с отбора. Надявам се с помощта на Енрико Пичони да изградим силен отбор."

"Проектът, който започваме засега няма крайна дата на приключване. Това ще зависи от необходимостите, които градът ще има. Целта е да има отбор, който да побеждава. Но целта е да се изгради детско-юношеска школа. Предстои ни обаче много, много работа. Започваме да работим по проекти и разнищваме нещата, но инвестицията, която ще направим ще бъде много сериозна. Бюджетът, който сме предвидили е около 1 милион лева, но може да стане и по-голям. Все пак с точна сума на този етап не мога да се ангажирам. Отборът, който ще играе в “Б” група ще бъде финансово стабилен", коментира още Реки, цитиран от "Топ новини".

"Това, което сме си поставили като цел, може да се постигне още по-добре ако се хванем всички заедно ръка за ръка – ние, хората в града, Община Шумен. Надявам се градът да откликне позитивно на тези наши начинания. Няма място за притеснения. На 11 август ние ще имаме отбор, който е готов да побеждава. Надявам се силно на подкрепата на града и да чувам “Хайде Шумен!”, добави италианецът.