БЛИЦ ви информира по-рано, че Чавдар (Бяла Слатина) се разпада, а повечето от играчите са си събрали багажа и са се прибрали по родните си места. Останали са единствено местните футболисти, както и още няколко от избраниците на Диян Божилов. Един от тях е скандалният Орлин Орлинов, който няма пари и не може да си тръгне.

Съобщенето на сайта на Чавдар (Бяла Слатина):

Футболистите си събраха багажа и си заминаха по родните места. Причината е повече от ясна. Играчите имат да получават пари, и то не малко. В последно време състезателите получиха само частичен аванс, а за пълно разплащане никой не се нагърбва да каже кога ще има. Топката се прехвърля от членове на УС на клуба към хора от щаба и футболни деятели, които нямат нищо общо с осигуряването на финансите в отбора. От постоянното вдигане на рамене и „намери ти“ страдат играчите.

Футболистите на Чавдар си обраха крушите и газ кой на къде види. В Бяла Слатина остана старши треньорът на тима Диян Божилов и играчите Орлин Орлинов, Митко Красимиров, Дилян Колев и Мартин Симеонов. Местните си останаха, но ако имаха пари и те щяха да офейкат на някъде. Нормален тренировъчен процес до срещата със Спортист (Своге), която е в събота, няма да има. Футболистите, които си заминаха ще дойдат само за двубоя и после отново джапанките в сака. Този цирк не е ясно до кога ще продължи, но пред www.pfcchavdar.com част от футболистите се заканиха да не се явят за срещата с Пирин (Гоце Делчев) след седмица.

Единственото решение е да се извадят пари и играчите да получат това, което имат да взимат. Кой ще ги извади и кога това ще се случи няма кой да ни каже.

Ние обаче сме длъжни да попитаме, макар че от месец и половина дори не знаем към кого да се обърнем от т.нар. ръководство на Чавдар, защото след абдикацията на Красимир Костов, ние не знаем има ли изобщо "пилот в самолета"?