Скандалният съдия Христо Ристосков отново се прочу. Реферът от Сандански даде дузпа за Черно море срещу "Левски" в 33-ата минута на мача, който тече в момента в морската столица, но малко след това промени решението си. Това се случи при резултат 0:0.

Нападателят на домакините Бакари излезе сам срещу Пламен Илиев и се хвърли за дузпа.
 
Очевидно изостаналият от ситуацията Ристосков мигновено наду свирката и посочи бялата точка. Единият от асистентите му - Николай Марков, обаче го поправи и го посъветва да промени решението си.

Taка реферът от Сандански категорично обяви, че няма 11-метров наказателен удар и в крайна сметка играта продължи с аут. Футболистите на Черно море пък веднага го награбиха, искайки му обяснение за отменената дузпа, но Ристосков беше непоколебим.

В спорната ситуация Бакари изобщо не игра с топката при извеждащото подаване към него на Еденилсон Бергонси, след което се блъсна в Пламен Илиев, който излезе да го пресреща.

С решението си Ристосков отново показа, че не е във форма, но въпреки това беше назначен за главен рефер на напечения мач във Варна. А само преди няколко кръга от Съдийската комисия го сплашиха, обявявайки, че представянето му не отговоря на изискванията, отправяйки му последно предупреждение за изхвърляне. Известно време Ристосков почива, а за този кръг беше върнат в нарядите.

БЛИЦ припомня, че това не е първата спорна ситуация в мач на "Левски", ръководен от Ристосков. На 4 ноември той отмени гол на Даниел Димов във вратата на Локомотив (София) и така срещата от 12-ия кръг на "А" група на "Герена" завърши 0:0.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ