Върнатият в българското съдийство Христо Ристосков получи наряд за мач от предстоящия 4-и кръг на "А" група. Скандалният рефер от Сандански ще ръководи двубоя в Стара Загора между Берое и Черноморец, който е в събота от 18:00 часа.

Ристосков попадна в съдийската ранглиста в началото на този сезон, след като се завърна от гурбет в Австрия. Реферът от Сандански напусна България преди повече от година, след като се замеси в един от най-грандиозните скандали в родния футбол в последно време. През лятото на 2008 г. той обвини тогавашния шеф на съдиите Борислав Александров и Иван Леков в опит за уреждане на двубои. Ристосков дълго време твърдеше, че разполага с аудио и видео записи, на които се вижда как двамата му издават заповеди, на него и на други рефери, по какъв начин да свършат определени мачове. Доказателствата обаче така и не видяха бял свят, а Леков и Борислав Александров бяха оправдани от съда.

Преди дни Ристосков ръководи победата на Пирин (Гоце Делчев) с класическото 3:0 срещу Малеш (Микрево), а сега му се отдава възможност след повече от година отново да надува свирката в "А" група.

БЛИЦ припомня, че последният двубой на рефера от Сандански в елита беше на 24 април 2010 година - победата на ЦСКА с 3:1 над Славия. След срещата Венци Стефанов и Вили Вуцов го обвиниха, че е престъпник.

"А" ГРУПА - 4 КРЪГ, СЪДИЙСКИ НАЗНАЧЕНИЯ

На 27 август (събота) от 18:00 часа
ЛОКО (Пд) - КАЛИАКРА
Станислав Ставров, Петко Павлов, Георги Дойнов

БЕРОЕ - ЧЕРНОМОРЕЦ
Христо Ристосков, Крум Стоилов, Светлин Симеонов

СВЕТКАВИЦА - ЛУДОГОРЕЦ
Николай Йорданов, Венцислав Гаврилов, Георги Георгиев

ЧЕРНО МОРЕ - МИНЬОР
Ахмед Ахмед, Николай Христов, Станимир Илков

На 27 август (събота) от 20:00 часа
"ЛЕВСКИ" - "БОТЕВ" (Враца) ТВ7
Никола Попов, Иван Вълчев, Цветан Трифонов

На 28 август (неделя) от 17:30 часа
МОНТАНА - ЦСКА ТВ7
Георги Кабаков, Атанас Бозев, Тони Пандарски

На 28 август (неделя) от 18:00 часа
СЛАВИЯ - ЛИТЕКС БНТ
Таско Тасков, Веселин Мишев, Ивайло Милков

ВИДИМА-РАКОВСКИ - ЛОКО (Сф)
Антон Генов, Николай Ангелов, Иво Колев

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ В "А" ГРУПА