Скандалният треньор от школата на Локо (Пд) Асен Чотров, който беше обвинен, че бие деца и води тренировки под влияние на алкохол и наркотици, подаде молба за напускане. Както е известно, родител на възпитаник от набор 1997 отправи сериозни обвинения към Чотров и заяви, че той стои на работа в отбора заради протекциите на легендата Христо Бонев.

“Водя настоящия си отбор от година и шест месеца и не съм имал оплаквания от родители за нанесен побой, кражба на пари и неосъществяване на подготвителен лагер. Достатъчно е да кажа само, че имам две деца и никога не бих посегнал на такива. Относно клеветите, че провеждам тренировки на пияно състояние категорично ги отхвърлям. Никога не съм ходил пиян на тренировки, не съм пропускал мачове и не съм пращал деца от отбора, за да ми пускат фишовете. Считам за необходимо да изразя своето мнение, че беше редно родителите лично да дойдат при мен, за да поговорим за техните притеснения и проблеми. Не очаквах такова брутално отношение”, заяви Чотров пред сайта на феновете на Локомотив.

Той коментира и познанството си с Христо Бонев: “Г-н Христо Бонев е приятел на семейството ми от тридесет години. Това винаги е правило неговото отношение към мен по-критично”.