Як скандал разтресе Сандански. Футболисти на местния Вихрен алармираха пред БЛИЦ, че Коко Динев бърка в касата на клуба и измъква от нея 180 000 лева. И всичко това се случва при положение, че хазартният бос от месеци няма нищо общо с отбора, който издържа в продължение на няколко години. Както е известно, Коко Динев в момента е собственик на Локомотив (Пловдив), след като закупи акциите на "смърфовете" от Галя Топалова.

"Преди дни в касата на Вихрен постъпиха 180 000 лева от ЦСКА. "Червените" дължаха сумата за Удоджи и най-после се издължиха", похвалиха се от щаба на Вихрен пред БЛИЦ.

"Уговорката бе с тези пари да си вземем дължимите по две заплати от времето, когато собственик на клуба бе г-н Динев. При тръгването си той сподели, че когато ЦСКА преведат сумата, тя ще е именно за заплатите ни. Дължеше пари на 15 футболисти и 10 работници. В крайна сметка Коко Динев се е разбрал с кмета Андон Тотев, който му е разрешил да прибере парите за себе си. При това положение оставаме излъгани, много ни е яд за случващото се. Как така г-н Динев ще взема активите, които е оставил, а пасивите са за сметка на обществеността на Сандански. Нямаме думи, бесни сме, кметът Андон Тотев носи вина. На всички ни е ясно, че той явно прибира добър процент, след като разрешава на Коко Динев да бърка в касата на клуба, който заряза преди месеци. След като вече няма нищо общо с Вихрен, Динев няма право да взема парите от Удоджи", категорични са от щаба на Вихрен.

БЛИЦ разбра, че футболистите на тима от Сандански все още имат действащи договори с Коко Динев и ако се стигне до Арбитражен съд, сумата, с която ще бъде натоварена общината, ще е в пъти повече. Причината за това са анексите и контрактите на повечето играчи, в които са вписани заплатите и премиите, получавани, когато Вихрен бе в "А" група.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ