Спортно събитие №1 от началото на годината е взривът на сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”. Събарянето на част от съоръжението ще постави начало на мащабна реконструкция.

Както винаги, агенция БЛИЦ подготвя всичко, за да отрази събитието, което е в неделя (3 февруари) от 16:30 часа. В последните дни няколко пъти анонсирахме на нашите читатели да очакват ексклузивни кадри, видеоматериали и много отзиви около взрива на “Герена”.

Да, но решение на някоя “умна” глава, опитва да спъне работата на БЛИЦ. В петък привечер от ПФК “Левски” получихме отговор на нашето искане за акредитиране за отразяване на събитието. И той е отрицателен – не допускат представители на агенцията, които да заснемат дългоочакваното взривяване на сектор “А”.

Свързахме се с пресслужбата на “Левски”, която ни изпрати писмото с отказа наши журналисти да присъстват на събитието. “Нищо не зависи от нас, това е по нареждане на полицията. Не ви дискриминираме, всичко това се прави от съображения за сигурност. Ще има само няколко камери, достъпът ще бъде ограничен. Още от днес има ограничения в пропусквателния режим”, заяви пресаташето на “Левски” Кирил Лулев пред БЛИЦ.

Въпреки обяснението от "Герена", сме сигурни, че ще има солиден брой камери и журналисти от други медии, които ще отразяват събитието.

Всичко това идва, след като агенция БЛИЦ се наложи като водещ новинарски портал през 2012 година с над 61 милиона посещения. Само за месец януари 2013 година точно 6 791 641 читатели са посетили нашия адрес. Явно хората четат БЛИЦ, която отразява всичко навсякъде у нас и по света.

Въпреки забраната наши журналисти да присъстват на “Георги Аспарухов” в неделя, нашият професионален екип ще предава всичко около взривяването на сектор “А”. Ще има много снимки и ексклузивни кадри около взрива, така че наши верни читатели, доверете ни се отново...

Отговорът от "Левски" до агенция БЛИЦ

pismoto.JPG