Видима-Раковски няма да може да разчита в утрешния мач с Литекс на преотстъпените от ловешкия клуб Цветомир Панов и Венцислав Бенгюзов. Ръководството на "оранжевите" забрани участието на двамата таланти и скандално нареди на треньора Костадин Ангелов да ги извади от групата за двубоя.

Интересното е, че подобно нещо не е записано в договора за преотстъпване и от ловешкия клуб не са го заявили, когато пратиха двамата си футболисти да се обиграват в Севлиево. Странно е, че решението да не позволят на Панов и Бенгюзов да играят, беше обявено едва в четвъртък.

От Видима припомнят, че през миналото първенство Цветомир Панов отново беше преотстъпен в тима и тогава игра в мача срещу Литекс през пролетта. Абсолютно същото важи и за Венцислав Бенгюзов, който пък носеше екипа на Пирин и също излезе срещу ловешкия отбор, чиято собственост е.

Липсата на двамата важни за Видима футболисти - Цветомир Панов и Венцислав Бенгюзов, създава допълнителни затруднения на Лаптопа при окомплектоването на състава. Както вече е известно, младият спец няма да може да ползва и друг свой основен футболист - Александър Бранеков. Сашо се възстановява от операция на носа, след като получи удар в лицето по време на мача с Миньор (0:1) от първия кръг.

На пресконференцията си преди утрешния двубой Костадин Ангелов призна, че е останал изненадан от решението на ръководството на Литекс, но ще намери начин да се справи със ситуацията.

"Странно ми е, че шампионът на България може да е притеснен от Видима-Раковски. И по-точно, да е притеснен от наличието в нашия състав на футболисти, на които те не са разчитали и за втора поредна година преотстъпват. Както и да е, запазваме спокойствие и се готвим за мача. Може би това решение на Литекс ще мотивира допълнително нашите футболисти за максимална изява", коментира Ангелов.

Междувременно, ръководството на Видима ще зарадва всички фенове, които ще дойдат на стадиона утре, като с всеки закупен билет ще се подарява традиционната програма със снимки и данни за всички футболисти на севлиевския отбор. В ход е и продажбата на абонаментни карти. За всички 15 домакински срещи цената е 40 лева, което е доста изгодно при цена на билета - 4 лева. Картите могат да бъдат закупени непосредствено преди началото на мача с Литекс от касите на стадион "Раковски". /БЛИЦ