На поредно недоразумение станахме свидетели в детско-юношеския футбол. По странни критерий не беше игран мач от първенството на юношите-младша възраст, родени 1998 г. между Сокол (Бенковски) и Септември (Сф). За случая ни информира старши треньорът на домакините Христо Георгиев, който изпрати и открито писмо до редакцията.

Текстът на отвореното писмо без редакторска намеса:
Отворено писмо
До СС на
ЗС към БФС
от Христо Георгиев-треньор във ФК Сокол (Бенковски)
Днес на 05.05.2015г. от 17.00 ч. трябваше да се изиграе срещата при младша възраст, родени 1998г. между отборите на Сокол (Бенковски) и Септември (София). Мачът е от 17-ия кръг, отменен 22.03.2015 г . поради силно наводнен терен и настрочен от три седмици и изместен за днес.

В ранния следобед (13.18 ч.) за първи път ми позвъня администраторът на първенството от СС на БФС и очтиво ме помоли от името на отбора - гост да се съглася срещата да бъде отложена без да даде ясен отговор на въпроса "Защо?"

С оглед на тежката финансова ситуация не само с детския футбол, а и спорта като цяло, и при положение, че бяха изхарчени доста средства предния ден за косене, очертаване и цялостна подготовка на терена ни за тази среща и не на последно място - причини за искането не бяха изложени, аз не се съгласих. Последваха още две обаждания, на които отговорът ми беше същия.

След категоричния ми отказ да дам съгласието си за отлагането на срещата в 14.40 ч.1 или два часа преди нея, бях уведомен, че такава няма да има, защото "се отлага". Причина? Нямало такава.

Питам:
Има ли съгласието на отбора домакин (което е нужно при отлагане от едната страна)?
Разгледана ли е молбата от СТК и кога?
Платена ли е такса за отлагане на среща?
Кой ще компенсира клуба ми за направените разходи, включително платена такса за охрана?
Кой и как отлага официален двубой от столичните първенства, два часа преди неговото начало, СТК при СС на БФС, някой от Красна поляна, чието бъдеще свързва с нашумяла напоследък столична футболна школа, която вече няколко пъти доказва,че нормативните документи се променят в нейна полза...
Не е ли време грандовете в София или техните остатъци,плюс един два финансово стабилни (разбирай силните на деня) да си играят в СС и да си плащат картотека и ние тридесет и няколко клуба да си играем, ей така - за спорта и за децата?

С неУважение: Христо Георгиев (треньор)