Футболният съдия Христо Ристосков направи скандално разкритие, признавайки, че му е предлаган подкуп в мач от евротурнирите през 2007 година. Живеещият в момента в Австрия наш рефер сподели, че са му давали 100 000 долара, но категорично ги е отказал. Става дума за реванша между Нефтчи (Баку) и австрийския Рийд (2:1) от първия кръг на квалификациите в тогавашния турнир за Купата на УЕФА.

"Беше мач от евротурнирите, преди 4 години. Даваха ми 100 000 долара, но категорично ги отказах. Такива са принципите ми", разкри пред "Канал 3" Ристосков, който обаче не пожела да назове коя е въпросната среща.

"Помощниците ми знаят. Те бяха Веселин Мишев и Йордан Иванов-Йоцо. Четвърти съдия беше Александър Костадинов", добави Ристосков.

Малко след това в ефира на "Канал 3" се включи Веселин Мишев, който отрече да знае нещо за въпросния подкуп.

"С Ристосков съм бил в бригада само в един мач от евротурнирите - Нефтчи (Баку) - Рийд. Нефтчи се нуждаеше от победа с два чисти гола, тъй като беше загубил първата среща с 1:3. Азерите поведоха с 2:0, но след това Христо Ристосков изгони капитана им и австрийците върнаха едно попадение. Не знам нищо за 100 000 долара. Само ще ви кажа, че Христо Ристосков изкара перфектно срещата. Получихме много високи оценки", заяви Веселин Мишев. /БЛИЦ