Скандално решение на БФС премести домакинския мач на Спортика срещу НСА от женското първенство в София. Причини за облагодетелстването на студентския тим не бяха посочени.
 
Предполага се, че промяната е била направена под натиск от страна на шампионките. Според футболния правилник такава промяна обаче не може да бъде направена, тъй като дава предимство на тима, който трябва в съответния мач да бъде гост.
 
Треньорът на Спортика (Благоевград) Емил Кърцелски е студент в Треньорската школа към НСА и най-вероятно е бил притиснат, за да се съгласи на промяната в домакинството. Все още обаче никой не е уведомил останалите отбори за причините, довели до промяна на мястото на провеждане на мача.
 
Двубоят е от пряко значение в борбата за титлата. НСА има 5 точки аванс пред втория Олимпия (София), а до края на шампионата остават четири кръга.
 
На "студентките" по програма предстояха три трудни гостувания, но с благословията на БФС те преодоляха едно от тези препятствия. Следващото е в сряда срещу Олимпия.
 
Спортика, който е на трето място в класирането, по принцип играе успешно срещу НСА. Наскоро благоевградският тим загуби от шампионките едва след изпълнение на дузпи в полуфинален мач за Купата на България, игран в София.