ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

С най-леката мярка за неотклонение - "подписка", пуснаха на свобода 24-годишния шофьор Начо Пантелеев, който с бял спортен "Мерцедес" в събота блъсна и уби край търновското село Шереметя известния футболен треньор Ферарио Спасов, съобщи NOVA.

Извънредно в БЛИЦ: Ферарио Спасов загина след тежка катастрофа!

Извънредно: Арест след трагедията с Ферарио Спасов!

Шофьорът, който е от Лясковец, е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/чaс. Тя ще бъде установена с експертизи.

Пантелеев беше задържан за 24 часа от МВР. Направеният тест за употреба на алкохол и наркотици е отрицателен.

В интернет Пантелеев е публикувал клипове, на които шофира с над 260 км/чaс, наскоро е заснет да отнася уличен стълб в Лясковец.

Стана ясно кой е 24-г. Начо, обвиняем за смъртта на Ферарио Спасов СНИМКИ

Както вече БЛИЦ писа, Феро е пътувал към Ловеч след мача в Горна Оряховица на тима си Дунав (Лом) от Югозападната трета лига. Домакините на последния мач на Спасов са в шок.

„Бях у дома със семейството и като разбрахме рухнах. С г-н Спасов си говорихме доста дълго преди и след мача. Съкрушен съм. Съболезнования към всички негови близки и приятели”, каза пред NOVA Лъчезар Русев, треньор на ОФК Локомотив (Горна Оряховица).

Автомобилът, който е управлявал Ферарио Спасов, буквално е бил изхвърлен в канавката от удара ("Фолксваген Голф").

„Причинилият катастрофата е застигнал предно движещият се автомобил и се блъска в него. Скоростта е била силна и голяма и колкото по-бързо се движи автомобил – толкова по-големи са последствията”, каза Мария Ботева, главен инспектор в отдел "Пътна полиция" при МВР.

„Окръжна прокуратура Велико Търново ръководи това разследване. Очаква се да бъде повдигнато обвинение на младия водач”, каза Ботева. 

За футболната общественост загубата на 61-годишния футболен деятел е огромна. "Той винаги е бил пример за нас – треньорите. Голям специалист, шампион. Това е човек, който си отиде прекалено рано”, каза още Лъчезар Русев.