ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Берое победи с 2:0 Локомотив (Пловдив) в бараж за Елитната юношеска група до 19 години, който се игра днес в Карлово. Важният и за двата тима двубой беше предаван директно по клубната телевизия на старозагорския клуб - Берое.TV, като БЛИЦ публикува кадрите от скандалното съдийство на Павлин Тютюнджиян.

Реферът от Хасково странно защо опорочи срещата в края. При решен мач и след две поредни блъскания без топка на играчи на Берое, Тютюнджиян даде червени картони на футболисти на заралии. Юношеският национал от Локо (Пд) Запрян Запрянов, който е част и от мъжкия тим на "черно-белите", повали на земята Ангел Костов, за което беше изгонен, но незнайно защо Тютюнджиян прати към съблекалните и пострадалия Костов. Реферът също така вдигна червен картон и на друг от беройци, повален на земята - Петко Ганев, както и на Петър Челeбиев от състава на "смърфовете".

В този момент капитанът на "смърфовете" Николай Петков си позволи демонстративно да хвърли червения картон на съдията.

Вижте кадрите:



Всички попадения в баража паднаха през втората част. Исус Ангелов откри в 49-ата минута, а Пламен Пенев в 51-ата покачи на 2:0.

Второто препятствие пред Берое по пътя към Елитната юношеска група до 19 години е Светкавица (Търговище). Решителният сблъсък ще се играе на 12 юни (сряда), от 18:00 часа.

Предстои да се уточни и кой ще бъде стадионът домакин на срещата между Берое и Светкавица, тъй като баражите за Елитната юношеска група се играят в една среща на неутрален терен при директна елиминация.

Възпитаниците на треньора Господин Мирчев завършиха на първо място в Зона “Стара Загора” където натрупаха 22 победи и актив от 68 точки с голова разлика 159:17. Вторият Несебър финишира с 8 точки по-малко. Отборът, който е съставен и от много момчета, родени през 1995 година взе сребърните медали в турнира за Купата на БФС в края на април.

Локомотив (Пловдив) завърши на първо място в областната група за юноши старша възраст в Пловдив с актив от 58 точки, с 4 повече от втория Асеновец.

Берое загуби мястото си в Елитната юношеска група до 19 години преди година и се наложи да мине през Зона “Стара Загора”, за да се бори отново за място сред най-добрите в България.

Светкавица пък се класира директно за националните баражи като представител на Зона “Варна” заради липсата на друг кандидат от Североизточна България. “Мълниите” завършиха втори в зоната с актив от 30 точки от 9 победи, 3 равни и 4 загуби при голова разлика 47:10.

Tреньорът на Берое Господин Мирчев след мача:



Головете: