Скандалът между легендарния Христо Стоичков и южноафриканския Мамелъди Съндаунс продължава да расте със страшна сила. Както е известно, Ицо подаде оставка, а начело на тима дори вече бе назначен негов заместник. Оказа се обаче, че Камата не е давал писмена оставка, а само устно е информирал ръководството, че отказва предложения му 3-годишен нов договор.

При това положение Ицо и останалите помощници в щаба му трябва да получат заплатите си за април, май и юни, когато изтича контрактът им с Мамелъди.

Не на това мнение обаче е милиардерът Патрис Моцепе. Босът на Мамелъди обиден, от отказа на Стоичков за нов договор, се заканил да го санкционира и така да спести трите заплати, които има да получава българинът и испанските му асистенти.

Евентуалното накзание на Камата ще дойде във вторник, когато Дисциплинарната комисия към футболната федерация в ЮАР ще разгледа случая с българина и обвинението му в корупция на местния футбол. Очаква се комисията да накаже Стоичков, след което ще последва и санкция от Мамелъди Съндаунс, за която клубът вече не веднъж обяви.

Ицо вече е наел адвокатска кантора, чрез която ще съди африканския милиардер и клуба заради неустойка по договора и нанесени морални щети, тъй като преди да бъде официално оформена раздялата, има назначение на нов треньор на мястото на Камата./БЛИЦ