"Реферът Димитър Андреев и нас ни отсвири с фалшива дузпа в полза на Верея", оплакаха се от Септември (Симитли) след разкритието на БЛИЦ за случилото се в домакинството на старозагорци срещу Локомотив (Мездра) (1:0).

Оглавяваният от Апостол Апостолов - Поли клуб от Симитли разпространи изявление, в което от Септември твърдят, че Пирин (Разлог) е легнал на Верея срещу 12 000 лева.

Очевидно скандалът в "Б" група се разраства и на преден план изпъкват разкрития за задкулисни игри.

Ръководството на Септември (Симитли) отговорно заявява, че изхвърленият от "А" група рефер Димитър Андреев просто си търгува със свирката. И се мотивира със следните факти:

За никого не е тайна, че съдията Андреев, който свири и мача на Септември (Симитли) с Верея по същия начин заплаши ясно, точно и безпрекусловно кмета Апостол Апостолов на полувремето, че ще даде дузпа в полза на Верея при първото положение в наказателното поле. Гледалите мача помнят, че наистина през второто полувреме реферът свири дузпа още при първото влизане на играч на Верея в наказателното поле на Септември (Симитли). С несъществуващата дузпа Верея изравниха. Но радостта им не трая дълго. За огромно съжаление на тима на Верея и съдията Андреев, нечестната дузпа и гол мотивираха и кондиционираха още по-силно момчетата от Симитли и те успяха да достигнат до заслужена победа в мача, въпреки съдийския реверанс през всичките 90 минути.

За нас, в щаба на Септември (Симитли) резултатът от този мач беше ясен още с назначаването на Димитър Андреев за съдия на срещата Верея – Локомотив (Мездра). Както беше ясно на цялата футболна общественост, че Верея бяха дали 12 000 лева на футболистчетата на Пирин (Разлог), за да им е сигурна победата, и както се видя отборчето от Разлог въобще не се напрегна и помогна на Верея да вземе това, което си бяха предварително платили – трите точки от мача (б.р. - старозагорци спечелиха с 1:0 на 4 април).

Жалко за нивото. Не си заслужава цената, която принизява българския футбол.