Халфът на Левски Давиде Мариани е следен от скаутите на четвъртия в швейцарската Суперлига Цюрих, пише „Тема Спорт“. 27-годишният футболист пристигна на "Герена" като свободен агент и подписа договор до 2021 година.

Плеймейкърът е един от най-полезните играчи на "сините" през сезон. Той е един от двамата в състава на Георги Дерменджиев, който е участвал във всичките 26 шампионатни срещи до момента. Другият е централният нападател Станислав Костов.

Мариани е вторият водещ голмайстор на тима след благоевградчанина - има на сметката си 9 попадения. Освен това швейцарецът е направил и 8 асистенции.

Цюрих е първият клуб в кариерата на Давиде Мариани. Халфът е роден в града, играе в школата и дебютира в мъжкия футбол с екипа на тима. Носи екипа на родния си тим в периода 2012-15 г., като записва 35 мача и два гола във всички турнири.

През този сезон Цюрих бе в група с Лудогорец в Лига Европа и заедно с Байер (Леверкузен) успя да излезе от нея. Швейцарците достигнаха до 1/16-финалите на надпреварата, но там бяха елиминирани от италианския Наполи – след две загуби с 1:3 и 0:2.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019