Английският първодивизионен Блекбърн проявява най-голям интерес към голмайстора на “Левски” Гара Дембеле. Новината съобщава авторитетното издание “Скай Спортс”. Както е известно, интерес към нападателя има от турски, руски и немски отбори.

Интернет изданието публикува обширен материал за Дембеле и за шансовете му да заиграе във Висшата лига. “Той привлече интереса на няколко клуба в Англия, след като отбеляза 26 гола във всички турнири през есента. Дембеле вярва, че може да премине във Висшата лига и Блекбърн е един от отборите, които проявяват интерес към него”, пише “Скай Спортс”.

В изданието се появява името на Кристиан Емиле, който е представен като мениджър на Гара. “Не съм учуден от факта, че Дембеле привлече толкова много внимание. Това е нормално за нападател, който е вкарал 26 гола до този момент от началото на сезона. Има няколко клуба в Европа, които искат Дембеле. Той обаче предпочита да отиде в Англия, защото вярва, че може да разкрие възможностите си. В момента не мога да разкрия имената на клубовете, с които преговаряме. Но - да - в момента текат разговори с отбори от Висшата лига, които изразиха желание да подпишат с него през зимата”, коментира Емиле./БЛИЦ