Футболистът на Ботев (Пловдив) Петър Вуцов стана обект на нападки от страна на феновете на "канарчетата" заради присъствието си на полуфинала за Купата на България между Левски и Лудогорец (1:0). Вуцов е син на бившия футболист и треньор на "сините" Велислав Вуцов, както и внук на легендата на Левски (София) Иван Вуцов.

20-годишният полузащитник се обърна към феновете на "жълто-черния" клуб и обясни подкрепата към Левски с родовата памет, свързана с тима от "Герена", която е силно закодирана в него.

Вуцов написа отворено писмо до привържениците на Ботев. 

Ето го без редакторска намеса:

"До гордите и непреклонни фенове на Ботев, до цялата пловдивска общественост. Скъпи ботевисти за мен е чест и привилегия да играя за славния жълто-черен отбор, донесъл толкова много радост на Пловдив и България, възпитал поколения на ред в любов към родината.

Искам да заявя, че в нито един момент не съм искал да ви засегна присъствайки и радвайки се на победата на Левски над Лудогорец. Вие феновете на Ботев ПД, ще ме разберете най-добре, защото това, което чувствам аз, го чувствате и вие!

Това се нарича родова памет, тя е силно закодирана в мен. Аз съм внук на един от най-обичаните левскари Иван Вуцов, неразделен приятел с игралия и за Ботев незабравим Гунди!

Баща ми, вуйчо и целият ми род са потомствени левскари. Не съм предател, ще давам всичко от себе си, до последни сили за каузата Ботев, но ще уважавам и моя род! Искам от все сърце, ако рекъл Бог, да оставя трайни следи със свещената жълто-черна фланелка!"