В крайна сметка слуховете се оказаха верни и нелогичното се случи: Черно море (Варна) съкрати треньора на старшата в Елитната юношеска група до 19 г. Станислав Стоянов.

Странен ход, не само заради това, че Стоянов навъртя 14 години в клуба, за който изигра 270 мача. Воденият от него състав е лидер в U19 само с две равенства и без загуба, при това играе добър футбол и разполага с момчета, които имат потенциал за "А" група.

Утре, четвъртък 31 октомври, е последният работен ден на Стоянов в Черно море. Той е научил за решението от шефката на школата Христина Димитрова. Обяснено му било, че трябва да бъдат съкратени три бройки. Другите двама, които си тръгват, са Иван Маринов и кондиционния треньор Руслан Грозданов, пише arenavarna.com.

А още днес Черно море U19 (95) тренира с нов наставник в лицето на Иван Николов, който води набор 1996, информира пък ydara.com.

Мълвата за уволнението на Станислав Стоянов върви от няколко седмици. Зад специалиста застанаха фенклубът на "моряците" и родителите на момчетата, но ръководството на клуба остана непреклонно.

„Винаги ще помня датата 25 юли 1999 г., когато пристигнах в Черно море. За мен беше изключителна чест и привилегия 14 години да играя и работя за най-стария клуб в България, гласи трогателното прощално обръщение на Стоянов.

Щастлив съм, че имах възможността да играя с толкова много добри футболисти и да нося фланелката на футболен клуб Черно море. Благодарен съм на феновете за безусловната подкрепа през всичките тези години и искам да им кажа, че завинаги аз си оставам от Черно море.

През последните две години имах възможността да работя в детско-юношеската школа на Черно море с едни много талантливи и млади момчета, които имат огромен потенциал и могат да постигнат много във футбола. Горд съм с моите момчета от набор 1995 и 1996 - старшата възраст на Черно море. Те са едни страхотни млади хора и много добри футболисти. Пожелавам им тази година да станат шампиони, а те могат да го направят.

И накрая искам да кажа – тръгвам си от Черно море с високо вдигната глава, затова, че дадох сърцето и душата си за този голям клуб.“

Както се казва, раздяла със стил...