Феновете на футбола в Кърджали научиха тъжна новина. Почина Георги Марков – Джаича. Това съобщават футболните фенове, цитирани от rodopi24.blogspot.com.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Джаича е ляв защитник в легендарния отбор на Арда, който бе само на един гол от класиране в „А“ група, но тоталитарната власт не позволи Кърджали да бъда част от футболния елит на България.
Георги Марков е бил с коронавирус, тежкото му състояние е наложило да бъде поставен на командно дишане. Въпреки усилията на лекарите, в сряда е починал.

През 80-те години Арда бележи подем. Върхът е през 1988 година, когато отборът е на крачка от влизането в първа дивизия. Решаващият мач се играе на 28 май на стадион „Дружба“ в Кърджали, а гост е Дунав (Русе). До 47-ата минута домакините водят с 3:0.

Нужен е само още един гол и Кърджали за първи път в историята си ще влезе в „А“ група. През второто полувреме съдията Димитър Шарлачки коренно променя отношението си към „сините от Кърджали“. Не свири две чисти дузпи в полза на кърджалийските футболисти. Послушникът на тоталитарната власт дори гони от игра футболист на домакините.

Въпреки това, окрилени от хиляди фенове, Арда контролира играта, но шансът не е на страната на легендарния кърджалийски тим.

Екипът на БЛИЦ изказва искрени съболезнования на близките на Георги Марков - Джаича.