Вдъхновителят на най-проспериращата спортна школа в Бургаско ДФК "Звездичка" Александър Алексиев е починал преди няколко часа, пише "Флагман". Трагичната вест съобщи синът му Петър Алексиев.

Александър Алексиев, който бе високоуважавана фигура в спорта и политиката, си отиде от този свят само няколко дни, след като отбеляза 60-ия си рожден ден - на 23 август.

Ковид е отнел живота му буквално за 48 часа. Преди два дни Сашо, както бе познат на всички приятели, се почувствал зле, потърсил лекарска помощ и се установило, че е с положителен резултат. Приет е за лечение, а в следващите часове състоянието му рязко се влошило, за да премине на кислородна терапия и издъхне днес. 

Той ще остави светла диря с делото си. Бате Сашо, както е известен сред децата, родители и треньори е реалният създател на ДФК "Звездичка" и ФК "Звезденбург". Със синовете си Петър Алексиев и Христо Алексиев, Кеворк Дадурян и група съмишленици те създадоха истинско явление, в което тренират стотици деца и имат собствена и много модерна база в ж.к."Славейков".

Александър Алексиев не пестеше сили, за да възроди футбола. И е факт, че успя, защото "Звездичка" прокара път на още няколко футболни школи, които в момента подготвят поколения изключително талантливи футболисти.

Той бе убеден демократ и сред създателите на СДС през 90-те години, впоследствие бе сред учредителите на ГЕРБ в Бургаска област. 

Погребението ще е утре в 12 часа в родния му град Средец.