На 57-годишна възраст почина един от най-запомнящите се футболисти от шампионския състав на Етър (Велико Търново) - Цветомир Първанов, който живя в испанския град Майорка през последните 15 години.

Той си е отишъл от този свят само ден преди рождения си ден, съобщава “Велико Търново спорт”.

Сърцатият защитник на „виолетовите” от най-силните им години и „златната” 1991 г.  е починал след тежко заболяване – тумор в мозъка.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Цветомир Първанов е роден на 11 януари 1962 г. в Габрово. От 1982 до 1986 г. записва 102 мача с 8 гола за Янтра, след което идва на стадион „Ивайло”. Феновете няма да забравят мъжката му игра във „виолетовата” отбрана, която отчайваше противниковите защити.

Цветомир Първанов бе един от играчите с огромен принос за медалите и шампионската титла на „болярите”. С екипа на Етър Цецо Първанов изигра 196 мача с 4 гола. Той е трети във вечната ранглиста на отбора след Георги Георгиев /290/ и Стефан Лъхчиев - 199 мача. После кариерата му продължи в Шумен, Олимпик (Тетевен) и Берое.

Припомняме, че тази сутрин издъхна друга легенда на българския футбол - Петко Петков. Той си отиде на 73-годишна възраст в болницата в Стара Загора.