Напрежението пред новата многофункционална зала в София достигна връхната си точка. Хиляди софиянци и гости на столицата се бутаха и блъскаха цяла сутрин, а в крайна сметка голяма част от тях останаха без пропуски. Зала “Армеец Арена София” ще бъде официално открита на 30 юли (събота) от 17:00 часа, след което националният ни отбор по волейбол ще играе контрола със Сърбия.

По тъмно най-нетърпеливите се наредиха пред залата, за да чакат касите да отворят. Оказа се обаче, че организаторите скриха повече от половината пропуски. Първоначално заявиха, че ще бъдат пуснати 12 хиляди напълно безплатни билети. В 10:00 часа касите отвориха и пропуските свършиха точно след половин час. Това изнерви до краен предел чакащите и се наложи допълнително полицейско присъствие. Според присъстващите в свободно разпространение са били пуснати не повече от 4-5 хиляди билета, останалите са запазени за бивши и настоящи спортисти, политици и стотици други свързани с изграждането на съоръжението.

“Ясно е, уж щяха да пуснат 12 хиляди билета, а нямаше и трийсетина минути и служителките на касата казаха, че няма повече пропуски. Хубава работа ама българска”, заяви човек, който вече се беше снабдил с билет, пред репортер на БЛИЦ.

IMAG0810.jpg

IMAG0811.jpg