По всяка вероятност култовият тим от Мъдрево Скрита сила днес изигра последния си мач в третия ешалон на родния ни футбол. За съжаление симпатичното тимче от кубратско ще се сбогува с “В” група с унизителна загуба с 1:7 при гостуването си на Две могили. Причина за решението на собственика на Скрита сила Майрам Апти-Марчо е якото порязване на отбора от съдията на мача Анелия Синабова от Варна.
“Вместо да си готви у дома, и да си гледа децата, въпросната дама тръгнала да раздава правосъдие по терените”, коментира Марчо за БЛИЦ. Според него, тя се оказала главният фактор за победата на домакините, като им спестила много картони.

Силата повела в резултата още в 15-ата минута чрез гол на Румен Кулев, след което на сцената се появила представителката на варненската футболно-съдийска колегия. Тя натикала гостите в собственото им поле и чрез редица свои неадекватни действия повлияла на резултата. Централният защитник на Скрита сила Александър Недев напуснал терена заради контузия, а една от най-важните им единици Светослав Арабов бил откаран с минаващата за линейка УАЗ-ка в болницата. И при двата случая Анелия Синабова останала безучастна към грубите действия на домакините.

Ръководството на Скрита сила е убедено, че срещу тях е предприета умишлена атака от страна на Зоналния съвет във Варна. Те са категорични в твърденията си и посочват, че в последните три мача срещу Спартак (Варна), домакинската загуба от Белица и днешния двубой в Две могили се ръководят от варненски съдии. И в трите двубоя Скрита сила е бил ощетен от яки съдийски балтии. И през есента ръководството на тима бе готово да извади отбора поради същите причини, но след заплахите, от Зоналния съвет престанаха да им пращат варненски бригади. “Сега Марчо е категоричен в намерението си да извади отбора от групата, като само чудо е в състояние да го разубеди от взетото решение”, каза кметът на Мъдрево Ибрям Ялама.
Мехмед ХОДЖОВ/БЛИЦ