Последният ни участник в евротурнирите ще има скромен съперник в първия си мач в Лига Европа. За третото място, което дава право на участие в турнира, е фаворит Левски, но Локо (Сф) има илюзорен шанс.

Имената на всички съперници ще станат ясни след края на първенствата, но повечето от тях вече са известни. Българският тим, който със сигурност ще е поставен във втория кръг, може да мери сили с: Викингур (Фарьорски острови), Клифтънвил (Северна Ирландия), Бангор Сити (Уелс), Атирау (Казахстан), Беса (Албания), Брейтаблик (Исландия), Шамрок Роувърс (Ирландия), Спортинг Фингал (Ирландия), Сиаулиай (Литва).

Най-сериозният противник, който може да се падне на Левски или Локомотив на пръв поглед е азербайджанският Карабах, който миналата година отстрани норвежкия гранд Розенборг, а след това измъчи тазгодишния шампион на Холандия - Твенте.

Другите ни два участника в Лига Европа - ЦСКА и Берое стартират от третия предварителен кръг. Жребият за първия и втория кръг ще бъде теглен на 21 юни, като първият мач на Левски или Локо ще е на 15 юли, а ревашншът седмица по-късно./БЛИЦ